top of page

Epilare definitiva cu IPL - recomandari inainte si dupa


Epilare definitiva IPL

Epilarea definitiva cu Lumina Intens Pulsata (IPL) este cea mai eficienta, sigura si nedureroasa metoda de reducere a pilozitatii cunoscuta pana in prezent.

Stiati ca epilarea definitiva este cea mai populara procedura de infrumusetare nechirurgicala in Statele Unite din 2007, pentru femei intre 18 si 34 ani, dupa tratamentele cu Botox si Acid hialuronic.

Epilarea definitiva este metoda de indepartare permanenta a parului nedorit care functioneza deopotriva pentru femei si barbati.

Epilarea definitiva cu lumina intens pulsata reprezinta in fapt distrugerea zonei germinative a bulbului pilos prin coagularea acestuia de catre energia luminoasa, emisa de aparatul IPL, transformata in energie termica, proces numit fototermoliza selectiva. Prin descarcarea intensa de energie la nivelul firului de par, acesta este distrus integral, radacina la fel. Odata distrusa radacina firului de par, aceasta nu mai poate fi activata niciodata.

Timpul de reactie variaza de la individ la individ, depinzand de hormoni, densitatea parului, grosimea parului, culoarea parului si tipul pielii. De asemenea depinde de ciclul de crestere al parului. Sistemul IPL are nevoie sa prinda parul cand este in crestere activa pentru a reusi sa cauterizeze sursa de sange, acest stadiu numindu-se ANAGEN. Mai sunt inca doua stadii in ciclul de crestere al parului cunoscute ca si stadiul Catagen (cand parul incepe sa se separe de sursa de sange) si stadiul Telogen (un stadiu de odihna cand parul se detaseaza complet de sursa de sange si se lasa in jos). Acest ciclu dureaza aproximativ 4 saptamani.

Recomandari foarte importante pentru pre-tratare la epilarea cu IPL

• Nu epilati zona cu ceara, pense sau cu alta metoda care se bazeaza pe smulgerea firului de par, in luna anterioara. Smulgand radacina foliculului pilos lumina intens pulsata nu mai are pe ce sa actioneze. Epilarea este interzisa pe toata perioada tratamentului. In caz de maxima urgenta, zona se tunde sau se rade.

• Nu decolorati parul din zona ce urmeaza sa fie fotoepilata 30 zile inainte de tratament.

• Zona care urmeaza sa fie tratata trebuie hidratata cu 1-2 zile inainte, dar nu in ziua epilarii.

• Nu folositi produse care contin acid glicolic, retinoic in cele 3 zile anterioare sedintei.

• Nu folositi autobronzante 30 zile inainte de sedinta.

• Nu folositi machiaj in ziua tratamentului (in zona de tratat).

• In cazul in care prezentati herpes labial cu recidiva (mai mult de o data pe luna) trebuie sa va prezentati la medicul dvs. pentru a incepe un tratament preventiv.

• Pielea ar trebui sa fie cat mai alba, asadar este de evitat expunerea la soare sau solar cu cel putin 30-45 zile inainte de prima sedinta, precum si pe intreaga durata a tratamentului, cresterea melaninei in piele poate produce leziuni usoare sub forma de cruste sau basici.

• Nu este recomandat mersul la piscina sau bazin de inot cu cel putin 3 zile inainte de tratament (din cauza continutului de clor care poate duce la efecte adverse in timpul si dupa tratament).

Atentionati cosmeticiana daca ati avut recent o expunere la soare sau la raze UV (aceasta expunere nu consta doar in mersul la plaja sau solar, poate fi considerata si in lunile insorite de vara daca petreceti mult timp in aer liber)

• Trebuie sa se comunice imediat ingerarea de medicamene in cazul in care unul ar putea fi fotosensibil, asa cum se intampla cu unii corticoizi.

Recomandari foarte importante pentru post-tratare la epilarea cu IPL

• Dupa fotoepilare, este posibil sa simtiti o usoara caldura. De asemenea poate aparea o usoara inrosire a pielii (in special in jurul foliculilor), eritem care poate disparea in cateva minute sau poate persista cateva ore sau zile. Recomandam folosirea de crema hidronutritiva si regeneratoare imediat dupa tratament si cateva zile dupa, daca este necesar.

• In functie de gradul de sensibilitate al fiecaruia, sunt posibile si alte efecte adverse precum inflamare si roseata excesiva si persistenta, umflaturi sau mancarimi ale pielii in zona tratata, pustule sau cruste. Aceste efecte nu apar daca se respecta protocolul de tratament in salon si clientul respecta recomandarile de pre-tratare. In cazul aparitiei unor efecte adverse enumerate mai sus trebuie sa contactati cosmeticiana pentru a va recomanda o crema speciala.

• Pielea poate fi usor mai sensibila dupa tratamentul IPL. Zona trebuie spalata usor, evitand dusurile si baile cu apa foarte calda, sauna si mersul la piscina (din cauza continutului de clor) in urmatoarele 48 de ore dupa sedinta. De asemenea se va evita mersul la sala, transpiratia puternica.

• Pielea din zona tratata nu trebuie scarpinata sau frecata in exces, din acest motiv trebuie evitata purtarea hainelor foarte stramte sau din material sintetic, a dresurilor.

• Soarele si solarul sunt interzise.

• Nu se folosesc lotiuni autobronzante.

• Folositi factor de protectie total SPF 50+, in special daca este zona expusa la soare, pentru evitarea pigmentarii.

• Pielea trebuie mentinuta curata si uscata. Nu folositi in zona fotoepilata produse care contin alcool (tonic facial, apa de colonie, deodorant etc.).

• Procesul de eliminare a firelor de par poate fi usor accelerat si de folosirea la dus a unei manusi sau a unui burete tip lufa.

• Se hidrateaza corpul consumand multa apa.

• Este important sa va prezentati in ziua programarii, pentru succesul si eficacitatea maxima a tratamentului.

Epilarea definitiva cu IPL este solutia cel mai putin invaziva si nedureroasa pentru a scapa permanent de parul nedorit din orice zona a corpului.

bottom of page