top of page

Fotoacnee

Terapie acnee bacteriana localizata.

210 lei

Durata:

60 min

Detalii despre procedura

Lumina intens pulsata, reprezinta o serie de impulsuri scurte de lumina galbena, verde sau rosie. Galben si verde reprezinta luminile care distrug bacteriile iar cea rosie ataca glandele sebacee provocand inflamarea glandei hyperactive pentru a reduce inflamatia. Prin incalzirea cu lumina rosie se stimuleaza, de asemenea, producerea de colagen care ajuta la vindecarea si imbunatatirea aspectului pielii.

Pacientii vor purta ochelari de protectie pentru a proteja ochii de lumina intensa iar apoi este aplicat un gel rece in zona pentru a fi tratate inflamatiile. Gelul ajuta fascicolul de lumina si la racirea pielii in timpul tratamentului. Aplicatorul lumina este aplicat pe piele, si impulsuri scurte de lumina, si de mica durata, sunt livrate. Aplicatorul este apoi mutat la o alta zona a pielii, iar procesul se repeta pana cand toate zonele afectate de acnee au fost tratate. Odata ce tratamentul este terminat, gelul este scos si o crema hidratanta se aplica in zona tratata. Fiecare tratament dureaza de obicei aproximativ 30 de minute, iar majoritatea pacientilor necesita intre patru si sase sesiuni pentru imbunatatirea semnificativa a starii lor.

Contraindicatii:
-Persoane sub 14 ani
-Sarcina si alaptare
-Pacienti expusi la soare in ultimele 30 zile sau pacienti bronzati artificial in zona ce se va trata.
-Boala cutanata inflamatorie.
-Pacienti cu antecedente de formare a cheloizilor sau altor boli de piele
-Pacienti care au luat izotrentinoina (Accutane) in ultimile 6 luni
-Utilizare de medicamente care provoaca foto-sensibilitate, in ultimele 4 saptamani.
-Epilepsie
-Cancer in ultimii 5 ani

Orice alte situatii, care in opinia cosmeticianei, ar putea pune in pericol securitatea pacientului care urmeaza sa fie tratat.

Posibile efecte secundare dupa tratament :
-Puteti simti cateva neplaceri asociate tratamentului.
-Imediat dupa tratament veti putea observa un eritem, edem sau basici trecatoare.
-Tratamentul anomaliilor cutanate necesita mai multe sedinte si pacientul trebuie sa fie dispus sa indeplineasca tot planul de tratament.
-Exista un risc mic de efecte secundare, ca schimbari in textura si hipo-sau hiperpigmentarea pielii, care in general sunt trecatoare.

Atentionare: alunitele pigmentate si alunitele de frumusete trebuiesc acoperite cu creion alb.


bottom of page